tiistai 12. elokuuta 2014

Muoniosta vauhtia kauteen

Kauan odotettu ja jopa hieman pelättykin Muonion leiri oli käsillä. Lauantai oli pyhitetty matkustukselle ja pienelle verryttelylenkille. Matka Muonioon oli pitkä, mutta se taittui sitäkin nopeammin Eekin testatessa Suvin Corollan rajoja. Särkijärvelle päästyämme oli maha tyhjentynyt nopeasta matkasta huolimatta. Onneksi perillä odotti notkuva ja herkullinen päivällispöytä Särkijärven majoilla.

Sunnuntailta kuntotestit oli muutettu kuntopiiriksi, joka ei sentään päästänyt helpommalla. Kuntopiiri ei jättänyt edes Viliä kylmäksi eikä tyttöjä ja eikä Jaskaa kuivaksi.



Maanantaiaamuna suuntasimme Ylläksen nousuihin. Puolustusvoimien ’’ylpeys’’ Lauri Peltoniemi aloitti leirin erittäin vahvasti katkeamalla jo ensimmäiseen nousuun saavuttaessa.


Tiistaina verryttelimme Hetta-Pallasta varten pitkällä yhdistelmäharjoituksella, joka sisälsi juoksun ja rullahiihdon lisäksi melontaa inkkarikanootilla. Vili ja Suvi olivat ylivoimaisia melontaosiossa, eikä edes Vilin kokemattomuus näkynyt hänen heilutellessa melaansa kuin vanha tekijä.


Keskiviikkona oli edessä pelättyäkin pelätympi Hetta-Pallas vaellus. Ajoimme Hettaan ja sieltä veneellä järven yli rannalle, josta vaelluksemme alkoi. Alkumatka sujui ilman sen kummempia kommelluksia aina kolmen tunnin kohdalle. Olli Jaakkola, Oulujoen lahja Kainuun naisille, johdatti porukan harhaan opastetulta reitiltä. Teemu ei missään vaiheessa epäillyt seurakaverinsa suunnistustaitoja vaikkakin kirosi reitinvalintaa karkein sanoin kaukana perässä. Leirillä vierailevana tähtenä majaillut Mikko ’’Tirehtööri’’ Loukkaanhuhta otti ohjat omiin käsiinsä ja karkasi muulta porukalta ottaakseen pummailussa hukatun ajan kiinni. Viimeisellä vedenottopaikalla porukka hajosi Vili ’’Sormi’’ Sormusen ja Tero ’’Nuppi’’ Seppälän tehdessä nerokkaan irtioton. Teemu otti karkulaiset kiinni peräänantamattoman luonteensa ansiosta, muiden tyydyttäytyessä hiljaisempaan tahtiin. Seuraavan kerran porukka oli kasassa vasta ruokapöydässä. Tytöt suoriutuivat Vuontispirtille ilman kommelluksia.

Torstaina lepäsimme ja kulutimme aikaa katsomalla elokuvia. Jo perinteeksi muodostuneissa leiriolympialaisissa mittelimme monissa ei niin tunnetuissa lajeissa, joita valmentajamme Niko oli ilmeisesti kehitellyt keväästä asti. Ei liene yllätys että voiton vei numerolla kaksi kilpaillut gigolopariksikin kutsuttu Jaakkola&Sormunen.

Perjantaina palasimme takaisin urheilijan arkeen löydettyämme itsemme Pallasjärven nousun alta. Vuorossa oli siis ylämäkivetoja. Keskiviikkoinen vaellus painoi pahimmoilleen reisissä ja Jessi ’’Pakara’’ Rolig valitteli myös viimesyksynä ampumahiihtopiirejä puhuttanutta pakaraansa.


Lauantaina oli yhdistelmätreeni Pallaksen maastoissa. Sammaltunturilta Pallakselle vetistä reittiä suunnistaessa Erika johti muut tytöt harhaan. Lisälenkkiä ei heille kuitenkaan kertynyt kuin puolisen tuntia. Greta ’’Kello’’ Kurkinen oli erityisen mielissään lisälenkistä.

Sunnuntaina sauvarinnettä kiivettiin suunniteltua alhaisemmilla sykkeillä, koska tuskin kellään olisi sykkeet edes nousseet tarvittaviin lukemiin. Katseet alkoivat olla jo siinämäärin lasittuneita, että maisemat Oloksen huipulta jäivät ihailematta. Iltapäivällä lähdimme kiertämään Jerisjärveä.

Treenin puolivälissä vaihdoimme tasurin vapaan hiihtoon. Kaikki olimme helpottuneita kun viimeinenkin treeni oli saatu kunnialla päätökseen. Erityisesti Tirehtööri-Mikko oli saanut sen verran kovia tuntemuksia viikon treeneistä, että väsyksissään päätti päivittää twitteriinsä #hyvältävaikuttaa

Leiri sujui kaikinpuolin loistavasti ja erityisesti haluaisimme kiittää valmentajaamme Nikoa ja apuvalmentaja ollutta Aria hyvin suunnittelluista ja toteutetuista treeneistä hienoissa maastoissa.

Vili ja Olli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti