keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Nuorten MM-ryhmän kuulumiset Vuokatista 26.9.-1.10.

Leirimme Vukestaniassa alkoi jälleen torstaina puoliltapäivin aloituspalaverin merkeissä.  Koutsimme Niko (jota ei muuten kirjoiteta c:llä) oli suunnitellut meille tehopainoitteisen leiriohjelman ja heti ensimmäinen reenimme olikin rulla-ampumahiihtoa, joka sisälsi 6-8 minuutin reippaampia hiihtopätkiä vk:lla.

Seuraavan päivän ohjelmassa oli eräiden urheiijoiden uniinkin kömpinyt vaaran testijuoksu (tunnetaan nykyisin myös nimellä vuorijuoksu).  Noin viiden kilometrin pituisen ylämäkijuoksun kaikki ryhmäläiset suorittivatkin hyvin, ennätykset paranivat lähes kaikilla ryhmäläisillä. Kolme ryhmäläistä kuitenkin oli tällä aikaa hikoilemassa jossain aivan muualla kuin vaaran vitosella, nimittäin Lauri ,Tiia ja Suvi olivat koulunpenkillä ylioppilaskirjoitusten parissa.  Heillä vaaran testijuoksu olikin vuorossa seuraavana aamuna, kun muut ryhmäläiset menivät ensimmäistä kertaa totuttelemaan lumella hiihtoon Vuokatin hiihtoputkeen. Mielestämme aamu sujui erittäin hyvin, sillä sen lisäksi että kukaan ei katkonut sauvoja tai suksia hiihtoputkessa, niin ahkerat opiskelijamme tekivät hyviä suorituksia vaaran vitosella ja Laurikin löysi tällä kertaa oikean reitin vaaran päälle (keväällä kun oli hieman ongelmia..)!

Saimme tälle leirille Nikon avuksi ampumapenkalle Nuutisen Askon, joka piti meille hieman erilaisia harjoitteita. Ammuimme myös ampumapaikkatoimintatestin, jossa yllättäjänä toimi tällä kertaa Olli, joka ampui puhtaasti kaikki 20 yksittäislaukausta ja kellotti huippuajan, hyvä Olli !

Tälle leirille saimme myös HIGH5:lta urheiluravinteita. Oli urheilujuomaa, palautusjuomaa ja geelejä joka lähtöön, kyllä näillä pitäisi jonkin aikaa pärjäillä. Kiitos siis HIGH5:lle :)


Loppuleirin ohjelmasta löytyi sauvarinne palkoa, vähän lisää putkessa hiihtoa sekä pepputreeniä sauvoittaluistelun avulla.  Leirin päätösreeninä ei kuitenkaan ollut tällä kertaa UKK:n vaellus, vaan leirin tehoteemaan kuuluen vaaralle hiihtoa. Ensi leirillä, jonka alkuun ei olekaan enää kuin vajaa pari viikkoa, pääsemmekin hiihtämään jo ensilumen ladulle ja ampumaan suksien päältä. Hiihdon osuus reeneistä kasvaa huomattavasti ja painotus palaa taas pk:n kehittämiseen. Siihen asti siis adiós amigos!

NMM ryhmä (Suvi ja Jesmu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti