torstai 31. lokakuuta 2013

Kyky-ryhmä lumilla


Leirimme alkoi jo tuttuun tapaan aloituspalaverilla. Ari oli suunnitellut meille hiihtopainoitteisen ohjelman. Ammunnan osalta painotus oli ampumapaikkatoiminnassa. Ensimmäinen treeni alkoikin pitkillä  suksilla, tekniikkaa tapaillen. Myös ampumapaikoilta oli selvittävä nyt suksien kanssa. Heti treenin jälkeen ryntäsimmekkin syömään massut täyteen opiston ruokalaan. Illalla oli vielä vuorossa laadukas lentopallo-ottelu ja lihashuolto NMM-ryhmän kanssa.

Lauantaiaamu alkoikin pienellä aamulenkillä, jonka jälkeen söimme täyttävän aamupalan. Aamupäivän treeneissä oli vuorossa kuntopiiriä keski-ja ylävartalo painoitteisesti, jonka jälkeen pääsimme taas tankkaamaan eli vuorossa oli lounas. Lounaan ja pienten päikkäreitten jälkeen oli taas aika lähteä treenaamaan. Tällä kertaa vuorossa olikin ampumahiihtoa 90-120 minuuttia. Illalla pääsimme sovittamaan uusia kisa-ja lämmittelyasuja ja tekemään oman lihashuollon.

Sunnuntaikin alkoi aamulenkin merkeissä. Aamupäivän treeneissä olikin taas ampumahiihtoa, pk:ta 120 minuuttia, joka sisälsi tytöillä 6x3` ja pojilla 8x6´ sauvoittaluistelua. Lounaan ja pienen levähdystauon jälkeen, lähdimme taas innoikkaina kohti iltapäivän treeniä. Perinteisen hiihto oli vaihdettu vapaan tyylille ja Asko tuli Arin avuksi kuvaamaan ampumapaikkatoimintaamme ja asentojamme. Illalla oli vuorossa venyttelyt tatamilla.

Maanantaiaamuna nukuimmekin tuntia myöhempään kuin edellisenä aamuna. Noin kahdeksan aikoihin me lähdimme omatoimisesti  aamulenkielle vartin ajaksi ja sen jälkeen suoraan aamupalalle. Varsinainen aamureeni me käynnistettiin yhdentoista aikaan ampumapaikalla kohistuksella ja valmistautumisella sprinttiviestiin. Meidät jaettiin NMM-ryhmälaisten kanssa neljän hengen porukoihin ja jokainen viestissä hiihti osuutensa pariin otteeseen. Kiersimme lyhyttä 30 sekunnin rinkiä ampumapaikalla niin että makuu ja pysty ammunta tuli suoritettua. Varapanokset oli käytössä, mutta siltikään ei ”sakkokierroksilta” vältytty, sillä jokaista ammuttua varapanosta ja sakkoa kohden täytyi ampumamaton takana heittää 360 asteen kierros suksien kanssa. Suoritimme viestin vielä uudestaan. Iltapäivällä teimme omatoimisen sauvakävelyn huoltavana harjoituksena, jonka jälkeen nälkäisinä hyökkäsimme kiinni päivälliseen.

Tiistaina olimmekin liikkeellä taas tuntia aikaisemmin, saman mittaisen aamulenkin merkeissä kuin maanantai aamunakin. Jälleen päästiin reenauksen makuun, kun pääsimme hiihtämään perinteistä. Hiihdon aikana meidän täytyi tehdä muutama tasatyöntö pätkä.  Lounaan ja levotauon jälkeen suuntailimme ampumapaikalle, jolla teimme ampumahiihto harjoituksen. Harkoituksessa teimme mm. sauvoittaluistelua viiden minuutin jaksoissa. Illalla pääsimme ihailemaan videolta Askon meistä sunnuntaina kuvaamia ampumapaikkatoimintavideoita, jonka jälkeen menimme huoltamaan lihaksia Vuokattihalliin yhdessä NMM-ryhmän kanssa.

Keskiviikko ja leirimme viimeinen päivä. Pahoin pelkäämämme sade tuli kuin tulikin viimeisenä päivänä, vaikka muuten koko leirin olimme saaneet nauttia kohtuuhyvistä ilmoista. Aamureenissä vesisade kastelikin meitä sen verran, että jouduimme lyhentämään harjoitusta, siitä mitä ensiksi meille oli kaavailtu, mutta sinnikkäästi siitä suoriuduimme. Reenin jälkeen oli aika pakata kamat kasaan ja lounaan ja päätöspalaverin kautta lähteä kotimatkalle.

 - Alisa ja Sanna-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti