lauantai 26. lokakuuta 2013

Nuorten MM-ryhmä ensilumilla

 Kokoonnuimme torstaina jälleen kerran tänne Vuokatin maisemiin leirin numero kuusi merkeissä. Tällä kertaa kukaan ei ollut myöhässä leirin aloituksesta muuan Mr. Peltoniemeä lukuun ottamatta, joka oli villeimpien huhujen mukaan kutsunnoissa. Leirin ensimmäinen harjoitus oli sauvarinne, joka tehtiin vielä lumettomissa olosuhteissa. Osalla tuntui olevan vaikeuksia pitää vauhti kohtuuden rajoissa. Perjantai-aamun kuntotestiin verrytellessä yön aikana satanut lumi narskui jo lenkkarien alla. Pelkkiin menneen talven lumiin ei siis tarvinnut tyytyä. Itse testi sujui suurimmilta osin ilman minkäänlaista draamaa.

Lauantaiaamu valkeni vasta Gretan vetämän aamutouhuilun jälkeen. Edellispäivän kuntotesti tuntui kaikilla jollain tasolla, mutta etenkin ryhmän vanhin, Mikael, pienoisena yllätyksenä valitti kipeää massuaan. Testistä kipeät lihakset eivät kuitenkaan hidastaneet ketään aamupäivän sauvoittaluistelu-treenissä, joka tehtiin jo avatulla ensilumen ladulla. Baana oli muuten loistokunnossa. Päivän toinen harjoitus tehtiin myös suksella.

Sunnuntaina aamupäivällä teimme tehoja suksilla ammunnan kera, mikä olikin monelle kauden ensimmäinen tehoharjoitus sukset jalassa. Asko vapautti valmentajamme Nikon putken takaa ladunvarteen kuvaamaan tekniikoitamme. Niistä saimme rakentavaa palautetta, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Iltapäivällä vuorossa oli palauttava harjoitus joka sisälsi juoksua sekä maalla, että vedessä. Homma oli kaikilla hanskassa, meillä pojilla hanskat vaan olivat hukassa.

Maanantaina aamureippailun ja aamulenkin jälkeen meillä oli hieman reilummin aikaa ennen myöhäistettyä ampumahiihtosprinttiviestiharjoitusta, jota erityisesti allekirjoittaneet olivat odottaneet kovasti, mutta tietysti niissä määrin kuin se on soveliasta. Harjoitus tehtiin yhdessä KYKY-ryhmäläisten kanssa. Toipilaana ollut Zessika toimi hovikuvaajana ja selostajana. Sakkokierroksena oli pyörähdys oman navan ympäri maton takana. Se ei ollut pitkä, mutta sitäkin haastavampi.

Tiistaina lepoaamuna ainoa ohjattu aktiviteetti oli voimaharjoitusluento, jonka oppeja siirryimme toteuttamaan iltapäivällä punttisalille. Hiihtolihaksia aktivoiva kuntopiiri oli palautuksineen inhimillinen, mutta tehokas. Lopuksi aktivoimme lihaksia vielä AH-harjoituksen muodossa.

Keskiviikkoaamuna saimme tuntea kaikki taivaalta tulevat veden olomuodot. Aamulenkillä lunta, verrytellessä treeniin räntää ja itse treenissä vielä satoi vettä. Makuuammuntakaan märällä matolla ei ollut herkkua. Veden valuessa vaatteista myös porukkaa alkoi valumaan pois treenistä. Ladulla ei tunkua ollut, joten rauhassa saimme hiihdellä. Iltapäivän palauttavalla lenkillä hyödynsimme mahdollisuutta hiihtää putkessa.

Torstaiaamupäivä kului leirin lopettavan treenin merkeissä, joka tapansa mukaan on ollut pitkä PK. Aamupalapöydässä pidetyssä gallupissa puolet valitsivat putken ja puolet ulkoladun treenin toteuttamispaikaksi. Keli suosi päätöstreenissä, aikaa oli takana sateen alkaessa sen verran, ettei se kerennyt kunnolla kastelemaan ennen treenin loppua.
Katse kohti seuraavia haasteita!

Mikko ja Olli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti