torstai 22. elokuuta 2013

Nuorten MM-ryhmä Muoniossa


Nuorten MM-ryhmän kolmas leiri alkoi torstaina ensimmäinen elokuuta Muonion kauniissa maisemissa. Pitkän automatkan jälkeen saimme nauttia kunnon maittavan aterian Särkijärven majalla, jossa myös majoituimme. Sen jälkeen kävimme hieman tutustumassa Muonion lenkkipolkuihin.


Perjantaina leiri pääsikin vasta kunnolla käyntiin. Aamulla oli vuorossa lihaskuntotestit, jotka teimme Muonion koulukeskuksen tiloissa. Iltapäivällä pääsimme treenaamaan Muonion ampumaradalle, joka sijaitsee Olostunturin kupeessa. Monelle rata olikin aivan uusi treenipaikka. Siellä käytimme kovia maastoja hyvin hyödyksi tekemällä sauvajuoksua ylämäkeen ja välissä tietenkin oli ammuntaa. Illalla kävimme vielä pelailemassa lentopalloa, joka piti hyvin yllä ryhmämme yhteishenkeä. Vaikka harvat sitä osasivat kunnolla pelata, silti kaikilla oli varmasti ratkiriemukasta.

Seuraavaksi aamuksi valmentajamme Niko Aapajärvi oli suunnitellut treenin, jossa juoksimme majoitukseltamme kohti Oloksen ampumarataa. Matkalla törmäsimme muutamaan poroon, mutta muuten selvisimme perille ilman eksymistä, mikä oli suorastaan yllättävää. Radalla ammunnan ohessa kävimme myös jäätelökisan, jonka voittajaksi selvisi ryhmän kuopus Jessika Rolig puhtaalla ammunnallaan. Sen jälkeen juoksimme vielä takaisin majoitukseemme. Iltapäivästä suuntasimme kohti Pallastunturia, jossa teimme ylämäkeen hiihtoharjoituksen vapaan rullasuksilla. Uudet mäet olivat mukavaa vaihtelua Vuokatinvaaran nousuun.

Sunnuntaina lähdimme heti aamusta juoksemaan Muonion keskustaa kohti vanhaa Ratsutietä pitkin. Perillä keskustassa Niko odotti meitä jo kanoottien kanssa, sillä seuraavaksi vuorossa oli melontaa. Lähdimme pareittain melomaan Muonionjoella. Alkukankeuksista selvittyämme melonta alkoi jopa kulkea kohtalaisesti ja reilun 1,5h melonnan jälkeen selvisimme vihdoin takaisin lähtöpisteeseen. Sieltä jatkoimme rullilla takaisin Särkijärvelle. Iltapäivällä pelasimme jälleen lentopalloa kevyesti pitkän yhdistelmätreenin päälle. Illalla tankkasimme mahat täyteen maittavaa pizzaa, sillä seuraavana päivänä edessä oli raskas koitos.

Maanantaina lähdimme pian aamupalan jälkeen autolla kohti Enontekiötä ja Hettaa, josta alkoi tytöillä (42km) ja pojilla (55km) hieman normaalia pidempi vaellus. Tytöillä vaellus päättyi Vuontispirtille, jossa Niko odotti meitä autolla. Sieltä ajoimme Pallakselle, johon pojat olivatkin jo ehtineet. Vaellus oli mukava kokemus Lapin kauniissa maisemissa ja se sujui yllättävän hyvin ja nopeasti, pienestä alkujännityksestä huolimatta. Valmentajamme Niko teki myös pienen vaelluksen Tappuriin, jonne hän toi mukanaan lisää nestettä ja urheilujuomaa. Huolehdimme vaelluksen aikana myös riittävästä energiansaannista syöden patukoita ja geelejä. Vaellus kesti tytöillä noin 6h 20min ja pojilla noin 6h 50min. Pysähdyksineen matkaan meni seitsemisen tuntia.

Seuraavana aamuna meillä olikin lepopäivä, joka tuli jo tarpeeseen. Saimme nukkua normaalia pidempään ja syödä aamupalan rauhassa. Myös aamupäivän saimme lepäillä leffoja katsellen. Iltapäiväksi Niko oli keksinyt meille mukavaa yhteistä puuhastelua, leiriolympialaiset. Lajeina oli kaikkea muuta kuin normaaleja urheilulajeja: mölkky, sokkosoutua, tikanheittoa narun yli, hammastikun heittoa, kananmunan kuljetusta lusikassa ja tukkihumalassa pujottelua. Kisasimme pareittain ja voittajapariksi selvisi Tiia-Maria ja Olli. Loppuillan saimme vielä nautiskella olostamme yhdessä korttia pelaillen.

Kun keskiviikko koitti, suuntasimme Ylläkselle. Ohjelmassa oli jälleen rullahiihtoa ylämäkeen, joka sujui hyvin vaikka leiriä olikin jo takana monta päivää. Iltapäivästä suuntasimme jälleen juosten kohti Olostunturin ampumarataa, jossa teimme ampumapaikkatoimintaa. Ammunnan jälkeen juoksimme takaisin kämpille hieman pidemmän reitin kautta.

Torstaina jatkoimme taas pitkien treenien teemaa reilun neljän tunnin yhdistelmäharjoituksen merkeissä. Ensin hiihdimme Särkijärveltä Muonioon perinteisen tyylillä, josta jatkoimme kajakeilla melomista. Meloimme taas Muonionjoella jo tutuksi tulleen reitin läpi. Järveltä selvittyämme vaihdoimme kuivaa vaatetta päälle ja pistimme monot jalkaan. Lähdimme hiihtämään takaisin kohti Särkijärveä pienen mutkan kautta.

Viimeisenä treenipäivänämme, perjantaina, oli vuorossa sauvarinne Olostunturilla. Treeni sujui yllättävän hyvin, vaikka pelkäsimme raskaan leirin vaikuttavan siihen. Iltapäivällä oli edessä vielä viimeinen puristus, kolmen tunnin rullahiihto Jerisjärven ympäri. Eräs hurjapää nimeltä Olli Jaakkola ehti myös käymään Pallastunturilla. Puolet treenistä tasatyöntönä ja toisen puolet vapaan tekniikalla.
 Lauantaina lähdimme heti aamupalan jälkeen ajelemaan kotiin päin.

Leiri oli kaikkien mielestä erittäin hyvin onnistunut ja toteutettu. Fyysistä harjoitusta kertyi noin 35h ja kilometrejä melkein 300km. Särkijärven majat olivat todella mieluisa majoituspaikka ja ruoat olivat herkullisia. Toivottavasti ensi vuonnakin leiritystä järjestettäisiin Muoniossa, sillä harjoitusolosuhteet täällä ovat varsin hyvät ja se toisi mukavaa vaihtelua.


Terveisin,
Nuorten MM-ryhmä (Auli ja Tiia-Maria)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti