perjantai 24. lokakuuta 2014

Ensilumenladun jyystöä

12.-19.10. oli vuorossa NMM-ryhmän seuraava leiriviikko Vuokatissa. Sunnuntaina aloitimme leirin ensilumenladulla hiihtäen vapaata sisältäen sauvoittaluistelupätkiä. Maanantaina aamupäivällä jatkoimme hiihtoa ensilumenladulla ja iltapäivällä vuorossa oli kauan odotetut ja pelätyt lihaskuntotestit. Testeissä tehtiin hyviä parannuksia kevään testileiriin nähden. Illalla oli vuorossa jo perinteeksi muodostunut lentopallo+venyttelyt.

Tiistaina aamu alkoi tuttuakin tutummalla nikon vetämällä aamujumpalla, ah! Jumpan jälkeen nautimme opiston aamupalan ja lähdimme aamutreeniin, jossa hiihdon lisäksi ammuimme vain pystyä. Iltapäivällä hiihdimme vk:ta ja ammuimme paineen- ja rasituksenalaisesti ryhmässä tai pareittain. Keskiviikkona olikin höntsäilypäivä sillä treenasimme vain aamupäivällä ensilumenladulla vapaata hiihtäen ja tietenkin illalla lentopallopeli. Mr. Teemu Jänkä ei sulattanut iltapäivän lepoa ja oli hotellihuoneessa levottoman oloinen ja harkitsi monesti lähtisikö tekemään jonkun treenin.

Torstaiaamu valkeni kylmänä ja aurinkoisena kutkuttavan sprinttiviestin odottaessa. Teron ja Vilin hieroessa reisiään mr. Teemu hermoili ja pakeni jo kymmeneltä kisapaikalle testaamaan koko suksikalustonsa todeten, että nyt on hyvä saada vähän määrää alle. Viesti olikin siis nopeuskestävyysharjoitus yhdessä haastaja- ja KYKY-ryhmien kanssa. Huikeiden ampumasuoritusten lisäksi saatiin ihailla näyttäviä kaatumisia mm. Olli Jaakkolan toimesta.  Iltapäivällä palauteltiin jalkalenkin muodossa ja illalla taas lentopallo sai perinteisesti kyytiä äänekkään kommentoinnin säestämänä.

Leirimme ainut hiihdoton (ja ampumaton) päivä aloitettiin tiukalla sauvarinteellä, jossa kutkuteltiin jokaiselta anakynnystä. Sauvarinteen kruunaamaton kuningas, Tero, lähtikin perjantai-iltapäivänä valmistautumaan Muonion maisemiin, jossa nyljetäänkin seuraava leirimme marraskuussa.
Sopivasti sauvarinteen päälle onkin hyvä herkistää hieman reittä, sillä maksimi/kontrastivoimaharjoituksessa myös Jessika antoi maankuululle pakaralleen kyytiä oikein olan takaa. Myös Vili piiskasi snadin vahvistuksen Jaakon huikeisiin suorituksiin penkkipunnerruksessa.

Lauantaiaamu piiskasi naamaamme purevalla pakkasella tasatyöntötreenin hivellessä käsiämme ja vatsalihaksiamme. Leirin kuormitus alkoi jo tuntua viimeisillä vedoilla, vaikka Greta innosta hihkuen lähtikin tekemään loppuverryttelyä. Iltapäivällä timanttisten päiväunten jälkeen hiihdimmekin rauhallisen lenkin perinteistä. Leirin viimeisen aamun perinteinen harjoitus on ollut pitkä pk-lenkki, josta ei nytkään eroon päästy. Hiihtoa oli ohjelmassa puolestatoistatunnista kahteen ja puoleen tuntiin, ja jalkalenkki päälle. Havaittiimpa Joensuun yliopiston ylpeys Suvikin ampumapaikalla, jossa laukauksia tulikin leirin mittaan meille kaikille vajaa 700. Erika ei ollut vieläkään kunnossa leireilyyn, mutta toivottavasti hänkin palaa remmiin taas Muoniossa! Säät suosivat koko leirin ajan, joten leiri vietiin onnistuneesti läpi. Nyt kahden viikon tauko, jonka jälkeen palataan taas asiaan Oloksen laduilla. Toinen allekirjoittanut jää vielä leireilemään Vuokatin maisemiin perjantaihin asti osan palatessa koulun penkille ja osan viettäessä ansaittua syyslomaa kotimaisemissa.

Terveisin NMM-ryhmä, Vili & Lauri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti